PC-ytelsesoptimalisering

Innstillinger

Beskrivelse

Rask oppstart

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, søker programmet automatisk etter programmer som kjører ved oppstart av operativsystemet. Når analysen er fullført, viser Kaspersky et varsel med informasjon om oppdagede programmer. Detaljer.

PC Speed-Up

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, søker programmet automatisk etter ubrukte operativsystemfiler og Windows-registerfeil. Når søket er fullført, viser Kaspersky et varsel med informasjon om søkeresultater. Detaljer.

Duplikater

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, søker programmet automatisk etter filer som har samme navn og samme innhold. Når søket er fullført, viser Kaspersky et varsel med informasjon om oppdagede duplikater. Detaljer.

Store filer

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, søker programmet automatisk etter store filer. Som standard betyr dette filer som er større enn 1 GB. Når søket er fullført, viser Kaspersky et varsel med informasjon om oppdagede store filer. Detaljer.

Ubrukte programmer

Hvis denne avkrysningsboksen er valgt, utføres et månedlig automatisk søk for å finne programmer som ikke har vært brukt på over tre måneder. Når søket er fullført, viser Kaspersky et varsel med informasjon om oppdagede ubrukte programmer. Detaljer.

Start Kaspersky ved oppstart av datamaskinen (anbefales)

Når alternativet er aktivert, startes Kaspersky-programmet etter at operativsystemet er lastet inn, og beskytter datamaskinen under hele økten.

Når alternativet er deaktivert, startes ikke Kaspersky-programmet etter at operativsystemet er lastet inn, før brukeren starter det manuelt. Databeskyttelse er deaktivert, og brukerdata kan bli utsatt for trusler.

Batterisparer

Hvis alternativet er valgt, er energisparingsmodus aktivert. Kaspersky-programmet utsetter planlagte oppgaver. Du kan starte skanning og oppdatere oppgaver manuelt ved behov.

Spillmodus

Hvis alternativet er aktivert, vil ikke Kaspersky-programmet kjøre skanne- eller oppdateringsoppgaver. Det vil heller ikke vise varslinger mens du spiller spill eller kjører programmer i full skjerm.

Ikke forstyrr-modus

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, viser ikke Kaspersky-programmet varsler om hendelser som oppstår under videosamtaler, når du ser på videoer, når du arbeider med programmer eller bruker tastaturet. Ikke forstyrr-modus kan også sette noen automatisk påbegynte oppgaver på pause eller forsinke kjøring av planlagte oppgaver for å unngå overdreven bruk av datamaskinressurser.

Utsett skanneoppgaver når det er høy belastning på prosessoren og disksystemene

Når Kaspersky-programmet kjører planlagte oppgaver, kan dette føre til ekstra arbeidsbelastning på mikroprosessoren og diskenes delsystemer øke, noe som påvirker ytelsen til andre programmer.

Når alternativet er valgt, setter Kaspersky-programmet planlagte oppgaver på vent når det oppdager økt belastning for å frigjøre operativsystemressurser for brukerprogrammer.

Utfør skann av harddiskens tilstand

Hvis denne avmerkingsboksen er valgt, utføres automatisk harddisk-diagnostikk. Detaljer.

Aktiver dumpskriving

Hvis alternativet er valgt, skriver Kaspersky til dumpminnet når programmet krasjer.

Hvis alternativet er deaktivert, skriver ikke Kaspersky til dumpminnet. Programmet sletter også eksisterende dumpfiler fra datamaskinens harddisk.

Aktiver beskyttelse av dump- og sporingsfiler

Hvis alternativet er aktivert, får både systemadministratoren, den lokale administratoren og brukeren som aktiverte dumpskriving tilgang til dumpfiler. Det er kun systemadministratorer og lokale administratorer som har tilgang til sporingsfiler.

Hvis alternativet er deaktivert, kan enhver bruker få tilgang til dumpfiler og sporingsfiler.